Na Nádvorí Dobšinského sadu sa uskutoční jarné matiné, pripravené bude chutné jedlo a jazzová hudba


Foto: Na Nádvorí Dobšinského sadu sa uskutoční jarné matiné, pripravené bude chutné jedlo a jazzová hudba

Na sídlisku Vlčince vzniká nová tradícia stretávania sa ľudí. Na Nádvorí Dobšinského sadu sa už čoskoro uskutoční druhé tohtoročné stretnutie, ktorého cieľom je vytvorenie pohody, spájanie ľudí a ich vystúpenie z anonymity sídliskových bytov.

Na príjemné stretnutie pri občerstvení a nerušivej hudbe pozýva občianske združenie Dobšinského sad a Krajské kultúrne stredisko v Žiline spoločne s mestskou poslankyňou Ivetou Martinkovou, ktorá stojí za projektom vybudovania Dobšinského sadu.

„Po úspešnom zahájení tradície Matiné na Nádvorí Dobšinského sadu, kedy prišlo na Nový rok okolo 150 občanov, sa veľmi teším na Jarné Matiné so živou hudbou pri príležitosti Európskeho dňa susedov a Medzinárodného dňa jazzu. Dôležitým dôvodom na usporiadanie Matiné je aj oslava prichádzajúcej jari,“ uvádza poslankyňa Iveta Martinková.

Všetci obyvatelia sídliska sú srdečne pozvaní v sobotu 11. mája 2019 od 13:00 hod. na Nádvorie Dobšinského sadu. Pripravené bude chutné jedlo a o príjemnú atmosféru sa postará jazzová hudba. Na podujatí nebudú používané žiadne jednorázové plasty, všetky poháre, misky aj lyžice budú klasické. Účastníci si samozrejme môžu priniesť aj vlastné.


„Veľmi pekne ďakujem Krajskému kultúrnemu stredisku že sa k akcii pridali a veľkým dielom participujú na jeho organizovaní a financovaní prostredníctvom fondov.  Na podujatí nebudeme používať žiadne plasty, a teda uvítame, ak si občania prinesú vlastnú misku, lyžicu a pohár,“ dodala poslankyňa Martinková.

Fotografie z novoročného matiné nájdete na nasledujúcom odkaze:

 

Miesto: Dobšinského sad, Žilina
Dátum: 11.05.2019 - 13:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu