Automobilka KIA prispela v roku 2014 na rozvoj regiónu viac ako miliónom eur


Foto: Automobilka KIA prispela v roku 2014 na rozvoj regiónu viac ako miliónom eur

V uplynulom kalendárnom roku vynaložila automobilka KIA viac ako jeden milión eur na podporu rôznych rozvojových projektov. Tie sa nachádzali v regióne severozápadného Slovenska. Finančné prostriedky boli smerované napríklad do zvyšovania bezpečnosti na cestách, rozvoja samospráv či ochranu životného prostredia. Časť financií smerovalo tiež na podporu zdravotne postihnutých ľudí a hendikepovaných športovcov.

Automobilka prvý krát podporila aj vzdelávacie inštitúcie, konkrétne ich rekonštrukciu: „Prvý raz sme vyčlenili prostriedky aj na rekonštrukciu školských zariadení, konkrétne troch v Žiline. Sumou 60.000 eur sme prispeli na veľmi potrebnú výmenu okien na objektoch jednej materskej školy, základnej školy i gymnázia,“ uviedol pre TASR Jozef Bačé, hovorca spoločnosti Kia Motors Slovakia.

Podľa slov hovorcu patrí suma príspevku medzi rekordné. Automobilka zaznamenala rekord aj vo výrobe - v uplynulom roku (podľa odhadov ešte ku koncu roku 2014) mala vyrobiť viac ako 313 000 automobilov. Automobilka dosahuje podľa medializovaných informácií ročný obrat 4,44 mld. eur. Viac už nájdete v článku Automobilka Kia Motors Slovakia v Tepličke nad Váhom zaznamenala rekord vo výrobe


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu