V záhradkárskej oblasti na Dubni horela chatka, zasahovali hasiči zo Žiliny, Terchovej aj DHZ Trnové


Foto: V záhradkárskej oblasti na Dubni horela chatka, zasahovali hasiči zo Žiliny, Terchovej aj DHZ Trnové Foto: DHZ Trnové

V utorok 30. apríla došlo vo večerných hodinách k požiaru v záhradkárskej oblasti na vrchu Dubeň nad Žilinou. Z miesta stúpal hustý biely dym a ľudia v centre Žiliny videli aj oheň. V plameňoch sa ocitla malá chatka, nachádzajúca sa v hornej časti.

Krajské operačné stredisko HaZZ v Žiline vyslalo krátko pred 21:00 hod. na zásah najskôr 9 hasičov s tromi kusmi techniky. Neskôr boli privolaní na pomoc aj hasiči z hasičskej stanice v Terchovej a tiež dobrovoľní hasiči z mestskej časti Trnové.

Požiar vypukol v ťažšie prístupnom teréne, záhradkárska oblasť sa nachádza v strmom kopci a vedú cez ňu len úzke cesty s ostrými zákrutami. Žilinskí hasiči mali preto problém s prepravou vody a tak potrebovali pomoc od ďalších kolegov.

Hasiči z Terchovej a Trnového zabezpečovali kyvadlovú prepravu vody z hlavnej cesty v Budatíne priamo k horiacej chatke. Najväčšie komplikácie mali pri prejazde zákrutami.

Celý zásah trval približne dve a pol hodiny. Príčina vzniku požiaru zatiaľ nie je známa, no podľa neoficiálnych informácií nešlo o úmyselné podpálenie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu