Colníci zo Žiliny zničili zaistený tovar, medzi inými napodobeniny značkového oblečenia či mobilov


Foto: Colníci zo Žiliny zničili zaistený tovar, medzi inými napodobeniny značkového oblečenia či mobilov Foto: Colný úrad Žilina

Žilinskí colníci zlikvidovali stovky kusov rôzneho druhu tovaru, ktorý zaistili na pošte pre porušovanie práv duševného vlastníctva. V spaľovni skončilo aj viac ako 22 000 poškodených a neplatných kontrolných známok. 

Likvidácia sa týkala tovaru zadržaného na vyclievacej pošte v Žiline, ktorý sa tam dostal na colnú kontrolu po tom, ako ho zákazníci objednali - vo väčšine prípadov cez internetový obchod. Išlo o falzifikáty textilu, obuvi, plastových výrobkov, ale aj mobilných telefónov.   

V spaľovni preto zlikvidovali napodobeniny značkových dresov, súprav oblečenia, spodnej bielizne, termo prádla, mikín a tiež športovej obuvi. Zničených bolo tiež 13 mobilných telefónov a väčšie množstvo plastových výrobkov.

Likvidované výrobky neboli vhodné na použitie pre spotrebiteľov nielen pre neoprávnene použité značky, ale aj pre zníženú kvalitu materiálov použitých na ich výrobu. Nezaručovali zdravotnú nezávadnosť a bezpečnosť, a preto ich nebolo možné poskytnúť ani na humanitárne účely. 

V spaľovni zhorelo aj 22 416 poškodených alebo už neplatných kontrolných známok určených na označovanie spotrebiteľských balení liehu a tabakových výrobkov.    


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Colný úrad Žilina