V sobotu čistenia Vodného diela aj Lesoparku v Žiline, priložiť ruku k dielu môže každý


Foto: V sobotu čistenia Vodného diela aj Lesoparku v Žiline, priložiť ruku k dielu môže každý Foto: Mesto Žilina

Už počas zajtrajšieho dňa sú naplánované dve veľké akcie čistenia rekreačných zón v Žiline - Vodného diela a lesoparku Chrasť. Tradičné jarné upratovanie v lesoparku pod záštitou mesta začína o 9:00 hod. pri detskom ihrisku. 

„Pozývame všetkých obyvateľov, ktorým záleží na čistom okolí a ktorí majú chuť priložiť ruku k dielu, aby sa k nám pridali. Začíname ráno o 9.00 hod pri detskom ihrisku. Vrecia na odpad a rukavice zabezpečíme, rovnako je pre dobrovoľníkov pripravené i malé občerstvenie. Tešiť sa môžete aj na zábavno-súťažné aktivity a maľovanie na tvár,“ uviedla hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.

O 11:00 začína čistenie Vodného diela, stretnutie je nad eXtreme parkom, pričom podujatie bude aj za daždivého počasia. Aj tento rok sú pripravené atrakcie pre najmenších ako skákací hrad či maľovanie na tvár, chýbať nebude ani vegánsky guláš. Vrecia a rukavice zabezpečujú organizátori akcie. 

Počas apríla prebehlo niekoľko akcií v rôznych lokalitách, počas ktorých obyvatelia Žiliny prispeli k zlepšeniu stavu verejných priestranstiev. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu