Na sídlisku Hájik čistili verejný priestor od odpadkov po obyvateľoch aj zamestnanci predajne Tesco


Foto: Na sídlisku Hájik čistili verejný priestor od odpadkov po obyvateľoch aj zamestnanci predajne Tesco

Čitateľka Andrea nás upozornila, že na sídlisku Hájik vykonávalo v stredu 24. apríla niekoľko dobrovoľníkov čistenie okolia Slnečných schodov od neporiadku. Skupinka ľudí zbierala odpadky, ktoré po sebe zanechali obyvatelia v oblasti schodov, supermarketu aj neďalekých bytoviek.

Podľa čitateľky išlo o zamestnancov predajne Tesco. „V utorok čistili dobrovoľníci okolie Slnečných schodov a zbierali odpadky. Mali oblečené bundy s logom Tesco a niektorých som spoznala, že pracujú v obchode,“ uviedla Andrea.

Ako sa nám podarilo neskôr zistiť, išlo o akciu pri príležitosti Dňa zeme, kedy zamestnanci supermarketu vykonávali na Hájiku dobrovoľnícke čistenie verejného priestranstva. V okruhu niekoľko desiatok metrov vyzbierali viacero vriec odpadu.

Stále väčšia skupina ľudí chápe, že kľúčom k zlepšeniu čistoty okolo nás a osobnej spokojnosti s miestom bývania vedie aktívna participácia, a nie napísanie komentára o tom, že o čistotu sa má postarať mesto.

Napriek tomu, že väčšina z obyvateľov získala elementárne návyky a nevyhadzuje odpadky mimo miest na to určených, pravidelná činnosť zvyšnej malej skupiny zhoršuje stav verejných priestranstiev.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu