39-ročný muž zo Žiliny zaútočil na mestského policajta, hrozí mu niekoľkoročné väzenie


Foto: 39-ročný muž zo Žiliny zaútočil na mestského policajta, hrozí mu niekoľkoročné väzenie Foto: ilustračné

V noci z pondelka na utorok 23. apríla 2019 došlo v centre Žiliny k napadnutiu mestského policajta. 39-ročný muž zo Žiliny zaútočil na príslušníka v čase, kedy prejednával priestupok s inou osobou. Počas fyzického útoku ho silno udrel do hrude a následne sotil do steny. 

„Počas prejednávania priestupku páchateľ fyzicky napadol príslušníka mestskej polície. Z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu bola vec odovzdaná Policajnému zboru,“ uviedol k incidentu Martin Matejko, zástupca náčelníka Mestskej polície Žilina.

Útok napokon hliadka mestskej polície zastavila, útočníka si prevzala štátna polícia. Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline obvinil 39-ročného Žilinčana z prečinu útoku na verejného činiteľa.


„Podľa zistených informácií mal dňa 23.4.2019 v čase o 00:39 hod. v Žiline na nám. Andreja Hlinku pri budove verejných WC zaútočiť na príslušníka dvojčlennej hliadky Mestskej polície Žilina, ktorý mal vypisovať blokové pokuty s priestupcami. Obvinený mal pristúpiť k mestskému policajtovi s vulgárnymi slovami mu mal vytrhnúť z rúk pokutové bloky, ktoré mal znehodnotiť a následne ho mal oboma rukami silno udrieť do hrude a sotiť do múru budovy,“ informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Podľa našich informácií bol útočník v čase incidentu pod vplyvom alkoholu. Za uvedené konanie hrozí mužovi v súlade so zákonom trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu