Žilinská univerzita v Žiline je štvrtou najlepšou na Slovensku podľa aktuálneho rebríčka UniRank


Foto: Žilinská univerzita v Žiline je štvrtou najlepšou na Slovensku podľa aktuálneho rebríčka UniRank Foto: Žilinská univerzita v Žiline

Na svete je najnovšie hodnotenie univerzít. V rebríčku slovenských vysokých škôl sa Žilinská univerzita umiestnila medzi 5 najlepšími a v súčasnej konkurencii to nie je vôbec jednoduché. 

Aké sú najobľúbenejšie univerzity na Slovensku? UniRank™ odpovedá na túto otázku pre rok 2019 vydaním rebríčka s časťou venovanou slovenským univerzitám, Slovak University Ranking, ktorý pozostáva z 34 uznaných slovenských vysokých škôl.

ie však musia spĺňať kritériá ako akreditácia príslušnou slovenskou organizáciou vyššieho vzdelávania, ponuky inžinierskeho/ magisterského vysokoškolského vzdelávania alebo poskytovania postgraduálnych štúdií a poskytujú predmety prevažne v tradičnom vzdelávaní.

Zo slovenských univerzít sa na prvom mieste umiestnila Univerzita Komenského v Bratislave, nasleduje Slovenská technická univerzita v Bratislave, Technická univerzita v Košiciach, Žilinská univerzita v Žiline a päticu uzatvára Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre.


„Umiestnenie našej univerzity v popredných miestach v tomto rebríčku je odzrkadlením práce všetkých našich zamestnancov, za čo som veľmi rád a teším sa z tohto uznania,“ hovorí rektor Žilinskej univerzity prof. Jandačka. 

Najlepšou univerzitou vo svete je podľa aktuálneho rebríčka UniRank™ Univerzita v Aucklande, Nový Zéland. Nasleduje kanadská univerzita McMaster a o tretiu priečku sa delia Univerzita v Britskej Kolumbii a Univerzita v Manchestri, Anglicko.

UniRank™ je popredným medzinárodným adresárom inštitúcií vyššieho univerzitného vzdelávania a vyhľadávačom, ktorý obsahuje recenzie a rebríčky viac ako 13 600 oficiálne uznaných univerzít a vysokých škôl v 200 krajinách sveta.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Žilinská univerzita v Žiline