V meste Žilina sa opäť objavili krádeže katalyzátorov, zlodeji spôsobujú majiteľom áut veľké škody


Foto: V meste Žilina sa opäť objavili krádeže katalyzátorov, zlodeji spôsobujú majiteľom áut veľké škody
Galéria: 3 fotky

Počas uplynulého víkendu sa v Žiline opäť objavili krádeže katalyzátorov. Jeden bol demontovaný zo zaparkovaného osobného auta pri kostole na sídlisku Solinky. Na krádež nás upozornil jeden z obyvateľov sídliska. 

„Chcem upozorniť na zlodejov, ktorí vyčíňajú v okolí kostola a základnej školy Gaštanová na sídlisku Solinky. Bolo by vhodné, aby mestská polícia viac hliadkovala,“ napísal Matej.

Naposledy sa podobné krádeže rozmohli v našom meste pred približne piatimi rokmi. Vtedy úradovali zlodeji najviac na sídlisku Vlčince, kde v priebehu niekoľkých mesiacov poškodili cez noc viacero áut. Spôsobené škody sa často pohybujú v sumách od 700 eur a vyššie.


Zlodeji sa zameriavajú na katalyzátory práve preto, že v keramickej vložke sa nachádzajú drahé kovy ako rhodium, platina a palladium. Aj v prípade starších áut tak môžu krádežou a následným predajom kovov získať niekoľko stoviek eur.

V meste Žilina tiež úradovali v minulosti aj zlodeji, ktorí sa zameriavali na krádeže paliva. Najčastejšie si vyberali autá parkujúce na tmavých a neosvetlených miestach. Po incidente museli majitelia vymeniť na autách nádrže.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu