Starý železničný tunel v Kraľovanoch je stále na predaj, v minulosti slúžil ako mliekarenský sklad


Foto: Starý železničný tunel v Kraľovanoch je stále na predaj, v minulosti slúžil ako mliekarenský sklad Foto: ŽSR

Železnice Slovenskej republiky ponúkajú v sekcii reality na predaj objekt starého kraľovanského tunela z roku 1871, vyvolávacia cena v ponukovom konaní predstavuje 113 800 eur. Tunel sa nachádza medzi stanicami Turany a Kraľovany, v lokalite Sokol. 

„Úžitková plocha v úrovni podlahy je cca 1750 m2 (pri svetlej šírke cca 4,30 m). V tuneli sa vzhľadom na špecifickosť podzemného líniového objektu celoročne udržiava stabilná teplota a vlhkosť. Stavba nie je evidovaná v katastri nehnuteľností. Tunel bol vyradený z prevádzky v roku 1948,v súčasnosti je dlhodobo nefunkčný, bez koľají a je neprejazdný. Predmetom predaja je iba objekt tunela bez pozemku nadložia (vápence,dolomity, v.cca 110m), západný vstupný portál je zasypaný,“ uvádza stránka k informáciám o ponukovom konaní.


Tunel bol ešte v roku 2018 v prenájme OZ Starý tunel, združenie tu chcelo vybudovať múzeum. Zaujímavosťou je, že tunel istý čas slúžil ako mliekarenský sklad alebo sklad náradia pri výstavbe vodnej nádrže. Objekt si vzhľadom na technický stav vyžaduje rekonštrukciu, prípadní záujemcovia môžu predkladať ponuky do 17. apríla 2019 do 14:00 hod.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu