Žilinský kraj plánuje výrazne modernizovať vozový park pre zimnú údržbu


Foto: Žilinský kraj plánuje výrazne modernizovať vozový park pre zimnú údržbu Foto: ilustračné

Uplynulá zima naplno preverila pripravenosť miest, obcí aj krajov na udržiavanie zjazdnosti ciest v prípade náročných klimatických podmienok. Cestári zo Žilinského samosprávneho kraja maximálne využívali dostupnú techniku pre zlepšenie nepriaznivého stavu.

Žilinský kraj po zime plánuje obnoviť vozový park, vyplýva to zo zverejneného obstarávania s názvom “Dodávka vozidiel na údržbu ciest a snehových pluhov pre SC ŽSK”. Nové stroje by za predokladanú hodnotu 2 541 592 eur bez DPH by sa mali prerozdeliť medzi všetkých päť závodov Správy ciest Žilinského samosprávneho kraja - Horné Považie, Kysuce, Liptov, Orava aj Turiec.

Prerozdelenie nových strojov medzi závody SC ŽSK. Zdroj: ÚVO

Do vozového parku pribudne štrnásť nových sypačov a šestnásť snehových radlíc. Vozidlá na posýpavie budú môcť slúžiť aj v lete na vysprávky ciest.

„Vozidlá na údržbu ciest s príslušenstvom budú pozostávať z podvozka nákladného automobilu pohon 4x4 s komunálnou hydraulikou pre pohon pracovných nadstavieb, nadstavby sypača na posyp chemickým a inertným materiálom alebo zmiešaným posypovým materiálom v zime a v lete na vysprávky ciest obaľovanou zmesou na podvozok 4x4,“ uvádza popis zákazky.

Kritériom pre vyhodnotenie víťaza zákazky je najnižšia celková cena za celú zákazku. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu