Mestskí policajti v Žiline vykonali za uplynulý týždeň razie v podnikoch, chytili 18 neplnoletých


Foto:  Mestskí policajti v Žiline vykonali za uplynulý týždeň razie v podnikoch, chytili 18 neplnoletých Foto: Mesto Žilina

Príslušníci Mestskej polície v Žiline pokračujú v raziách zameraných na kontrolu zákazu predaja alkoholu mladistvým. Minulý týždeň vykonali v spolupráci s Policajným zborom Slovenskej republiky previerku ôsmich prevádzok, pri ktorej sa u 18 neplnoletých osôb zistilo požitie alkoholu.

Zarážajúce je, že až v dvoch tretinách prípadov ide o mladé dievčatá. V piatok 29. marca 2019 v nočných hodinách uskutočnili mestskí policajti preventívno-bezpečnostnú akciu zameranú na kontrolu dodržiavania zákazu predaja a podávania alkoholických nápojov osobám mladším ako 18 rokov vo vybraných žilinských pohostinstvách a na verejných priestranstvách.

„Na týchto miestach je predpoklad, že najčastejšie dochádza k porušovaniu zákona o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov. Mestská polícia Žilina pristupuje k týmto kontrolám aj z dôvodu, že správanie osôb pod vplyvom alkoholu výrazne ovplyvňuje stav verejného poriadku. Podnapití občania napríklad poškodzujú lavičky či smetné nádoby a ničia dopravné značky,“ uviedol náčelník Mestskej polície v Žiline Peter Mišejka.


Doplnil, že okrem uložených blokových pokút polícia spracovala dokumentáciu, ktorú okamžite po kontrole zašle príslušnej obci podľa trvalého pobytu mladistvej osoby, aby rozhodla o uložení sankcie v zmysle všeobecných predpisov o správnom konaní. 

O porušení zákona informovala polícia aj zákonných zástupcov detí. V podobných preventívnych kontrolách plánuje mestská polícia pokračovať aj naďalej. V najbližších týždňoch vykoná ďalšie náhodné razie, počas ktorých sa zameria na zákaz predaja a podávania alkoholu neplnoletým osobám.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Žilina