V obci Štiavnik pátrali po nezvestnom dievčatku, miestny dobrovoľník ho našiel v lesnom poraste


Foto: V obci Štiavnik pátrali po nezvestnom dievčatku, miestny dobrovoľník ho našiel v lesnom poraste Foto: Polícia

Polícia informovala dnes 2. apríla o pátracej akcii, ktorá včera prebiehala v obci Štiavnik, okres Bytča. Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline prijalo na linke 158 oznam o nezvestnom deväťročnom dievčatku. Nezvestnosť oznámil jej otec, ktorý bol v lese v katastri obce Štiavnik a dcéra sa mu počas prechádzky stratila.

Dievčatko sa spoločne so psíkom pohybovalo v časti zvanej Uhoľné a naposledy ju videl o 18.00 hod. Operačné stredisko prijalo okamžite po oznámení všetky potrebné opatrenia a úkony za účelom zabezpečenia pátrania po nezvestnom dievčati.

„Na miesto boli vyslané všetky dostupné policajné hliadky aj psovod so služobným psom. Boli vyrozumené aj ďalšie záchranárske zložky. Prostredníctvom miestneho rozhlasu v obci Štiavnik boli občania vyrozumení o pátraní po nezvestnosti dievčati. Do pátrania sa zapojili aj dobrovoľníci z miestnej obce, a to hasiči aj poľovníci,“ informuje polícia na sociálnej sieti.

Počas pátracej akcie bolo nezvestné dievčatko v čase okolo 19.15 hodine vypátrané miestnym dobrovoľníkom v lesnom poraste v katastri obce Štiavnik - v časti Uhoľné. Dievčatko prevzali policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Bytča a odovzdali ho otcovi. Dievčatko bolo v poriadku.

„Policajné zložky koordinovaným postupom za účasti dobrovoľníkov naplnili poslanie polície „POMÁHAŤ A CHRÁNIŤ“ a pomohli vypátrať nezvestné dievčatko,“ uvádza sa v závere správy polície.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Polícia