Druhá strana Ľavobrežnej sa tento rok rekonštruovať nebude, správca má v pláne opraviť iné úseky


Foto: Druhá strana Ľavobrežnej sa tento rok rekonštruovať nebude, správca má v pláne opraviť iné úseky Foto: ilustračné / Facebook

Slovenská správa ciest realizovala v roku 2018 komplexnú opravu asfaltového krytu vozovky na ulici Ľavobrežná v Žiline. Práce sa vykonávali iba v smere z Popradu na Bratislavu. Viacerí vodiči sa už na jeseň zaujímali o to, kedy sa pristúpi k rekonštrukcii druhej strany cesty, v smere Bratislava - Poprad.

Frekventovaný úsek, ktorým denne prejdú tisíce áut, zatiaľ SSC vždy priebežne opravuje. Celkový stav vozovky je však podľa vodičov neuspokojivý a vyžaduje si kompletnú výmenu asfaltového krytu. Správca cesty to ale v pláne tento rok nemá.

„V tomto roku sa na ceste I/60 (okruh Žilina) bude robiť veľkoplošná vysprávka v úseku Mostová a oprava dilatácií na podchode pre peších na Ľavobrežnej,“ informovala Lucia Karelová, hovorkyňa Slovenskej správy ciest.

Opravy tohto úseku, vykonané po skončení zimného obdobia, musia zatiaľ postačiť vodičom na bezpečný a plynulý prejazd. Od dnešného dňa sa začína s prácami na výmene mostného záveru.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu