Na vysokoškolských internátoch v Žiline sa v noci strieľalo, 19-ročného mladíka ošetrili v nemocnici


Foto: Na vysokoškolských internátoch v Žiline sa v noci strieľalo, 19-ročného mladíka ošetrili v nemocnici

V noci zo včera na dnes 2. apríla 2019 došlo na vysokoškolských internátoch v Žiline k streľbe. Krátko po udalosti vyrazili na sídlisko Hliny policajné hliadky aj záchranná služba. Podľa predbežných informácií, ktoré nám poskytli čitatelia, mal muž pod vplyvom alkoholu narábať s plynovou zbraňou. 

Po incidente zostala na zemi a stenách krv, zranenú osobu previezli záchranári na ošetrenie do nemocnice. Prípad si hneď prevzala žilinská polícia.

„Dnes v noci o 00:30 hod. sa na vysokoškolských internátoch Hliny strieľalo z plynovej pištole. Jedna osoba prevezená do nemocnice, strelec bol pod vplyvom alkoholu,“ uviedol náš čitateľ, ktorý nechcel byť menovaný.

K incidentu malo podľa našich informácií dôjsť tak, že dvaja mladíci sa navzájom provokovali, či dokáže jeden na druhého vystreliť. Zbraň napokon vystrelila a jedného z mladíkov zranila.


„Výzvu na tiesňovú linku 155 sme prijali o 00:56 hod. s tým, že pomoc potrebuje muž, ktorý krváca z nosa a sťažuje sa na problémy so zrakom. Záchranári ho po ošetrení previezli pri vedomí do nemocnice,“ potvrdila Alena Krčová z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Počas zásahu zaistili policajti zbraň, ktorá bude zaslaná na expertízne skúmanie. V súčasnej dobe na prípade intenzívne pracujú a vykonávajú všetky potrebné úkony a opatrenia za účelom jeho objasnenia, ako aj určenia právnej kvalifikácie skutku.

„Na žilinskom internáte došlo za doposiaľ presne nezistených okolností k zraneniu 19-ročného muža. Ten bol po udalosti ošetrený. V súvislosti s touto udalosťou bol predvedený na policajný útvar druhý 19-ročný muž, ktorý bol po vykonaní potrebných úkonov prepustený. V predmetnej veci prebieha vyšetrovanie vo veci podozrenia z trestného činu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu,“ uviedol k prípadu žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu