Jakub znečisťoval spoločné priestory obchodného centra Mirage výkalmi, skončil na mestskej polícii


Foto: Jakub znečisťoval spoločné priestory obchodného centra Mirage výkalmi, skončil na mestskej polícii Foto: ilustračné / pixabay.com

jaMestská polícia Žilina opäť informovala o svojej činnosti počas 12. týždňa roka 2019. Policajti asistovali pri rôznych prípadoch, ako napríklad nahlásená bomba na Bratislavskej ulici, stratený starček s Alzheimerovou chorobou či neprispôsobiví občania pod vplyvom alkoholu. Aj v uvedenom týždni však narazili na jeden kuriózny prípad, ktorý sa zhodou okolností stal opäť v obchodnom centre Mirage.

V čase o 16:50 hod. kontaktoval hliadku mestskej polície člen vlastnej ochrany OC Mirage ohľadom muža, ktorý znečisťoval spoločné priestory centra výkalmi. Na mieste bol zistený muž, pravdepodobne pod vplyvom alkoholu, ktorý verbálne napádal okoloidúce osoby a následne sa pokúšal napadnúť aj člena VO.


Muž vyzvaný na upustenie od svojho protiprávneho konania a následne na preukázanie totožnosti, čo aj po viacnásobných výzvach odmietol, aj napriek poskytnutiu potrebnej súčinnosti. Na mieste boli proti osobe použité donucovacie prostriedky hmaty, chvaty sebaobrany, putá z dôvodu zaistenia bezpečnosti hliadok a jeho osoby pred protiprávnym konaním,“ informuje mestská polícia.

Hliadka napokon muža predviedla na policajný útvar, pri použití donucovacích prostriedkov však došlo k jeho zraneniu. Krvácajúce zranenie nosa mu bolo následne ošetrené na oddelení mestskej polície, dotyčný odmietol ošetrenie RZP.

„Jednalo sa o Jakuba M., za priestupok proti § 47/1 a, d) Zák. 372/1990 Zb. bol doriešený napomenutím,“ uzatvárajú správu o prípade mestskí policajti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina