Žilinská župa zvoláva brífing, témou je zastavenie prác v tuneli Višňové na minimálne rok


Foto: Žilinská župa zvoláva brífing, témou je zastavenie prác v tuneli Višňové na minimálne rok Foto: ilustračné - NDS

Na dnešný deň 1. apríla 2019 zvolala predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja tlačový brífing pred budovou Úradu Žilinského samosprávneho kraja, predmetom je informovanie najmä vodičov v Žilinskom kraji o súčasnom stave pri výstavbe tunela Višňové. 

Na brífingu predstaví predsedníčka, spolu s poslancom Národnej rady Slovenskej republiky a Žilinského samosprávneho kraja Jánom Maroszom, aj ďalšie zásadné informácie k tomu, ako pokračuje stavba významného úseku diaľnice D1 pre dopravnú situáciu v regióne.

Už v marci uviedol minister dopravy a výstavby Slovenskej republiky Árpád Érsek v v relácii Braňo Závodský Naživo, že výška sumy nezaplatenej subdodávateľom na stavbe tunela sa pohybuje rádovo v desiatkach miliónov eur.

Ministerstvu sa podarilo so staviteľským konzorciom dohodnúť na podmienkach ukončenia zmluvy, od čoho si sľubuje najmä rýchle prevzatie staveniska a možnosť pre nového zhotoviteľa začať čo najskôr.


Národná diaľničná spoločnosť v piatok zverejnila infografiku s predpokladanými míľnikmi pokračovania výstavby, z nej vyplynulo, že sprejazdnenie úseku očakáva v roku 2023. Podpis zmluvy s novým zhotoviteľom je uvedený na rok 2020, čo znamená, že minimálne do konca roka budú práce na stavbe úseku pozastavené.  

 

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu