Po výmene semaforov na Košickej je kratší interval zelenej k hypermarketu Tesco a tvoria sa kolóny


Foto: Po výmene semaforov na Košickej je kratší interval zelenej k hypermarketu Tesco a tvoria sa kolóny

Koncom februára bola v križovatke ulice Košická s účelovými komunikáciami do SAD Žilina a hypermarketu Tesco realizovaná výmena cestnej svetelnej signalizácie. Práce súviseli s projektom preferencie vozidiel mestskej hromadnej dopravy v meste. Netrvalo dlho a vodiči nás začali po výmene semaforov upozorňovať na mierne zmenený signálny plán križovatky.

Po novom sú niektoré smery púšťané rýchlejšie a doprava je tak plynulejšia, objavila sa však aj jedna negatívna zmena. Pri jazde smerom od Martina do hypermarketu je svetelný signál zelenej farby príliš krátky. Táto cesta je dosť frekventovaná, nakoľko sa v oblasti nachádza viacero rôznych prevádzok aj čerpacia stanica a vodiči si teraz musia postáť v kolóne.

„Nerozumiem tomu, prečo semafor neumožňuje vjazd súbežne s výjazdom, ako to bolo predtým. Nič nebráni tomu, aby autá mohli bezpečne vchádzať do Tesca, ale pritom stále svieti červená. Jazdím tade často a kolóna sa niekedy robí až po druhú križovatku,“ upozornil Matej.

Na skutočnosť sme upozornili aj mesto Žilina a zároveň sme požiadali o vyjadrenie, či ide o konečný stav, alebo sa signálny plán ešte bude meniť. Po získaní stanoviska budeme správu aktualizovať.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu