V Budatíne sa opäť pokúšal neznámy páchateľ podpáliť kontajnery, doteraz spôsobil škodu 2 400 eur


Foto: V Budatíne sa opäť pokúšal neznámy páchateľ podpáliť kontajnery, doteraz spôsobil škodu 2 400 eur

V mestskej časti Budatín aj naďalej úraduje neznámy podpaľač. Na svedomí má už niekoľko plastových zberných nádob na komunálny či separovaný odpad. Na jeho vyčíňanie doplácajú všetci obyvatelia mesta. Opakované zabezpečovanie nových nádob je pre mesto nákladné.

Krajské operačné stredisko HaZZ v Žiline informovalo doteraz o troch výjazdoch v marci. Hasiči likvidovali založený požiar v týchto dňoch a časoch: 

  • 08.03.2019 - 20:57 hod. 
  • 09.03.2019 - 19:59 hod.
  • 16.03.2019 - 22:33 hod.

Dnes ráno nás obyvatelia Budatína upozornili, že v noci sa pokúšal podpaľač založiť požiar opäť. Ráno našli jeden z kontajnerov čiastočne obhorený. 

„Posielam foto kontajnera na plasty z ulíc Horná a Cesta na záhumnie. Kontajner už bol zapálený dvakrát začiatkom mesiaca, prvýkrát som ho uhasil, druhýkrát už celý vyhorel. Minulý týždeň mesto dalo nový kontajner na plasty a dnes ráno už bol v takomto stave,“ uvádza čitateľ Rasťo.


Počas marca zničil oheň pôvodných šesť košov, po doplnení nových sa situácia zopakovala a znova zhorelo ďalších šesť kontajnerov. Jedna smetná nádoba stojí mesto takmer 200 eur.

Doteraz bolo vynaložených približne 2400 eur na nové kontajnery, ktoré sa pokúša neznámy podpaľač aj naďalej ničiť. Neznámeho páchateľa by mohla pomôcť odhaliť fotopasca.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu