Dnes budú uvedené do prevádzky ďalšie nové trolejbusy, posledné 4 kusy dorazia v najbližších dňoch


Foto: Dnes budú uvedené do prevádzky ďalšie nové trolejbusy, posledné 4 kusy dorazia v najbližších dňoch

Dopravný podnik mesta Žiliny postupne uvádza do prevádzky ďalšie trolejbusy. Dodávané sú na základe uplatnenej opcie v zmluve na dodávky nových nízkopodlažných trolejbusov značky ŠKODA 26Tr (sólo) a ŠKODA 27Tr (kĺbový).

V rámci tejto opcie sa realizuje dodávka celkového počtu 12 kusov trolejbusov - z toho 6 kusov sólo a 6 kusov kĺbových. Výrobca už z uvedeného počtu dodal do Žiliny 8 trolejbusov, zvyšné štyri kusy bude dovážať v najbližších dňoch. Prvá časť vozidiel premáva na linkách MHD od začiatku roka, druhá bude uvedená do prevádzky počas dnešného dňa a tretia do niekoľkých týždňov.

„Prvé 4 trolejbusy začali premávať s cestujúcimi koncom januára a už spomínané ďalšie 4 trolejbusy sú postupne nasadzované od dnes 27.3.2019. Posledné 4 kusy sú postupne dovážané do Žiliny v tomto týždni, posledný má byť dovezený na budúci týždeň,“ informoval Ján Barienčík, konateľ a riaditeľ DPMŽ s.r.o.


Podľa jeho slov musia všetky trolejbusy ešte pred uvedením do prevádzky s cestujúcimi absolvovať povinné revízie, kontroly a skúšky. Následne môže Dopravný podnik požiadať ministerstvo dopravy o vydanie technických preukazov a až potom môžu byť vypravené do prevádzky s cestujúcimi.

Nakoľko už verejnosť pozná tieto typy trolejbusov, Dopravný podnik mesta Žiliny nerealizuje ich slávnostné uvedenie do prevádzky a hneď ako je to možné, nasadzuje ich na linky mestskej hromadnej dopravy.

„Dopravný podnik už neplánuje zrealizovať žiadne slávnostné uvedenie do prevádzky, ide totiž o typy trolejbusov, ktoré sú už verejnosti známe a ktoré už raz boli slávnostne spúšťané do prevádzky pri príležitosti dodania prvých 10 ks z celkového počtu 27 ks. Trolejbusy sú postupne zaraďované do prevádzky po splnení všetkých zákonných podmienok,“ uzavrel Ján Barienčík.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu