Žilinskí policajti zachránili život 69-ročnému mužovi, ktorý začal preliezať zábradlie na Rondli


Foto: Žilinskí policajti zachránili život 69-ročnému mužovi, ktorý začal preliezať zábradlie na Rondli Foto: Polícia

Operačné stredisko KR PZ v Žiline prijalo v pondelok 25. marca oznam z linky 112, že pri kruhom nadjazde Rondel sa po dvojprúdovej ceste pohybuje muž pomedzi prechádzajúce autá. Svojim konaním mal ohrozovať nielen vlastný život a zdravie, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky.

Okamžite bola preto na miesto vyslaná policajná hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina - západ. Policajti z obvodného oddelenia pri príchode k miestu zbadali muža, ktorý bol na moste a snažil sa preliezť zábradlie.

„Jednu nohu už mal na druhej strane zábradlia. Policajti k nemu priskočili a zo zábradlia ho strhli, a tak mu zabránili v jeho ďalšom konaní. Pod zábradlím bola dvojprúdová cesta a mužovi hrozil bezprostredný pád z výšky. Policajti s mužom komunikovali, ale ten bol rozrušený a zmätený. Po zistení totožnosti bol muž odovzdaný zdravotníkom,“ uvádza polícia k prípadu na sociálnej sieti.

Policajti svojím okamžitým zásahom naplnili poslanie polície „POMÁHAŤ A CHRÁNIŤ“ a zachránili život 69 ročnému mužovi zo Žiliny.

Podľa vyjadrenia riaditeľa obvodného oddelenia Žilina - západ, mjr. Mgr. Romana Jurkoviča a ďalších príslušníkov z oddelenia, ide o najaktívnejšiu hliadku, ktorá vždy pracuje s plným nasadením a vynakladá maximálne úsilie pri každom zásahu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Polícia