Horskí záchranári pomáhali 25-ročnej turistke, ktorá si pri rozhľadni nad Strečnom poranila nohu


Foto: Horskí záchranári pomáhali 25-ročnej turistke, ktorá si pri rozhľadni nad Strečnom poranila nohu Foto: Horská záchranná služba

V nedeľu 24. marca 2019 v poobedňajších hodinách boli záchranári Horskej záchrannej služby z Oblastného strediska Malá Fatra požiadaní o pomoc pre 25-ročnú turistku slovenskej národnosti.

Mladá žena počas schádzania od rozhľadne Špicák smerom do Strečna v strmom teréne spadla a poranila si členok. Kvôli bolestivému zraneniu nebola schopná samostatne pokračovať, preto bolo potrebné privolať pomoc.

„Horskí záchranári, ktorí sa na miesto nehody dostali terénnym vozidlom po lesnej ceste, poskytli zranenej žene neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Po ošetrení, fixácii končatiny a podaní medikamentóznej liečby ju terénnym vozidlom transportovali do nemocnice v Žiline,“ uvádza horská záchranná služba na svojom webe.

Cesta vedúca z obce Strečno k rozhľadni Špicák nie je náročná, no miestami sa na nej nachádzajú strmé či šmykľavé úseky. Pri prechádzaní po trase treba preto zvýšiť opatrnosť.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Horská záchranná služba