Žilinskí policajti chytili cez víkend vodiča, ktorému bol už 7 krát uložený zákaz šoférovania


Foto: Žilinskí policajti chytili cez víkend vodiča, ktorému bol už 7 krát uložený zákaz šoférovania

Policajná hliadka z obvodného oddelenia Žilina - západ zadržala v nedeľu 17. marca nadránom vodiča, ktorý jazdil aj napriek uloženému súdnemu zákazu. 32-ročný muž bol podľa našich informácií v minulosti odsúdený za marenie výkonu úradného rozhodnutia celkom sedem krát. Pravdepodobne toto rozhodnutie ignoroval a na aute jazdil ďalej.

Hliadka muža po kontrole zadržala a umiestnila do policajnej cely. O dva dni, v utorok 19. marca, bol predvedený na Okresný súd v Žiline. Tam sa dozvedel, aký trest dostane za svoje konanie. Sudca poslal mladého muža do väzenia a uložil mu ďalší zákaz šoférovania.

„Vo veci bol vydaný trestný rozkaz. Odsúdený bol uznaný vinným z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia, za čo mu bol uložený trest odňatia slobody vo výmere 18 mesiacov. Súčasne mu bol uložený aj trest zákazu činnosti viesť akékoľvek motorové vozidlá na dobu 6 rokov,“ potvrdila Lenka Belavá, hovorkyňa Krajského súdu v Žiline a okresných súdov v jeho pôsobnosti.

Trestný rozkaz nadobudol právoplatnosť v utorok 19. marca 2019. Muža odviedli policajti zo súdu v putách, prevezený bol totiž rovno do väzenia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu