Na Solinkách pri Drevenej krave pribudli vodiace prahy, vodiči tam odbočovali aj napriek zákazu


Foto: Na Solinkách pri Drevenej krave pribudli vodiace prahy, vodiči tam odbočovali aj napriek zákazu

Dnes 21. marca nás čitatelia upozornili, že na sídlisku Solinky pri prevádzke Drevená krava pribudli cestné vodiace prahy. Opatrenie má zamedziť odbočovaniu vozidiel prichádzajúcich od Centrálnej ulice smerom k súkromnej základnej škole. V čase dopravnej špičky ráno a poobede, využívajú mnohí rodičia prepravujúci svoje deti práve trasu, ktorá križuje frekventovanú cestu.

Odbočiť z Centrálnej ulice na Oravskú cestu býva preto problematické a čakajúce autá tak blokujú plynulý prejazd ostatným. Vzhľadom na to, že miestom prechádza tranzitná doprava aj smerom na sídlisko Vlčince a obce Rosina či Višňové, sa oblasť upcháva z viacerých smerov, čo vplýva aj na ďalšie nadväzujúce križovatky.

Prvým opatrením, ktoré malo situáciu zlepšiť, bolo umiestnenie zvislého dopravného značenia - zákazu odbočenia. Aj napriek novej značke však stále veľká časť vodičov neprestala s odbočovaním. Preto sa po približne mesiaci pristúpilo k doplneniu ďalšieho dopravného zariadenia - vodiaceho prahu.

Ten zamedzí autám dostať sa na druhú stranu cesty a prinúti vodičov jazdiť z opačného smeru, kde bude pre nich jednoduchšie odbočiť. Alternatívna trasa pri ceste do súkromnej školy je možná aj zo strany mestskej časti Bôrik, nedá sa ňou ale dostať až priamo k budove školy. Menej frekventovaná ulica však umožňuje bezproblémové zastavenie a bezpečné vystúpenie detí. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu