10 dôvodov, prečo ísť študovať na Fakultu elektrotechniky a informačných technológií UNIZA


Foto: 10 dôvodov, prečo ísť študovať na Fakultu elektrotechniky a informačných technológií UNIZA
Galéria: 4 fotky

Stále si kladieš otázku kam ísť študovať? My sme pre teba vybrali 10 dôvodov prečo sa rozhodnúť pre FEIT - Fakultu elektrotechniky a informačných technológií na Žilinskej univerzite

1. Kvalita postavená na tradícii - FEIT je fakulta Žilinskej univerzity s tradíciou, ktorá počas 65-ročnej histórie patrila a stále patrí k najvýznamnejším a najlepším technickým fakultám na Slovensku.

2. Poskytujeme vzdelanie, ktoré má budúcnosť - Informačné a komunikačné technológie, robotika, biomedicína, elektronika, automatizácia, energetika a multimédiá sú veľmi žiadané oblasti v praxi a kvalitných a dobre pripravených odborníkov, ktorí rozumejú stále zložitejším systémom, je stále nedostatok.

3. Špičkové vybavenie učební a laboratórií - V poslednom období sme investovali viac ako 10 miliónov EUR do technologického vybavenia laboratórií. Študenti sa vzdelávajú v moderných laboratóriách s technológiami, ktoré sú v súčasnosti využívané v priemyselnej praxi.

4. Štipendiá až do výšky 1200EUR pre jedného študenta na rok - Fakulta poskytuje študentom odborové štipendiá, a tým s najlepšími študijnými výsledkami aj prospechové.

5. Možnosť absolvovať časť štúdia v zahraničí  - FEIT má uzatvorených viac ako 60 zmlúv s partnerskými univerzitami po celom svete. Niekoľko mesačným pobytom tak môže študent získať neoceniteľné skúsenosti a priateľov na celý život.

6. Možnosť pracovať na reálnych projektoch v partnerských firmách – Každoročne dostávame ponuky od firiem na rôzne študentské projekty, záverečné práce a pod. Vďaka tomu môžu študenti získať potrebnú prax a následne lukratívne zamestnanie a zárobok.

7. Bezplatné štúdium odbornej angličtiny a nemčiny – Na FEIT vieme aké dôležité je ovládať cudzie jazyky. Preto v spolupráci s našimi priemyselnými partnermi podporujeme študentov v rozvíjaní svojich jazykových schopností.

8. Uplatniteľnosť absolventov FEIT vo vyštudovanom odbore je 98,6% - Finančné ohodnotenie je samozrejme nad priemerom vysokoškolsky vzdelaných ľudí.

9. Možnosť zapojiť sa do činnosti výskumných skupín na FEIT – Najšikovnejší študenti sú počas štúdia zapájaní priamo do výskumných projektov v mnohých odboroch a laboratóriách, napr. umelá inteligencia, virtuálna realita, vývoj robotov, automatizácia a riadenie, energetika, bezdrôtový prenos energie, hardvér dizajn, 3D modelovanie a tlač, vývoj biomedicínskych riešení, fotonika, IoT (Internet of Things), pohony a motory, elektronika, a ďalších.

10. Pestrý študentský život - Život na FEIT nie je len o štúdiu. U nás máte o zábavu postarané. Študenti z FEITgroup organizujú pre študentov a zamestnancov každoročný ples, kapustnicu s punčom, Jarné športové hry a mnoho iných akcií. FEIT je aj organizátorom najväčšieho e-športového festivalu na strednom Slovensku UNIZA Masters.

Zdroj: FEIT UNIZA

Čerešničkou na torte je možnosť stravovať sa v najlepšej menze na Slovensku, so širokou ponukou kvalitných jedál a navyše všetci prváci na FEIT majú garantované ubytovanie na zmodernizovaných internátoch priamo v areáli univerzity.

Pre štúdium na FEIT nie je potrebné byť expertom v IT a elektrotechnike a ani mať skúsenosti s programovaním. Stačí byť šikovný a snažiť sa, všetko potrebné vás naučíme! Máme záujem o motivovaných študentov a študentky (v roku 2018 ich u nás študovalo 13%). Viac informácií o štúdiu nájdeš v našom mestečku FEITcity.  

Rozhodol si sa správne, podaj si prihlášku do 5.4.2019 a staň sa študentom vo FEITcity.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR FEIT UNIZA