Po nehode v Čadci obvinil vyšetrovateľ 63-ročného poľského vodiča zo všeobecného ohrozenia


Foto: Po nehode v Čadci obvinil vyšetrovateľ 63-ročného poľského vodiča zo všeobecného ohrozenia Foto: KR PZ Žilina

Po piatkovej nehode osobného vlaku a nákladného vozidla v Čadci už polícia obvinila poľského vodiča, konanie bude začaté aj v prípade rušňovodiča.

„Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci obvinil z prečinu všeobecného ohrozenia 63-ročného občana Poľska, ktorý mal v piatok 15. marca v nočných hodinách zaviniť dopravnú nehodu na železničnom priecestí v meste Čadca, pri ktorej došlo k vykoľajeniu osobného vlaku,“ informovala Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina.

63-ročný vodič viedol podľa polície vozidlo Renault v smere do Čadce, pričom v priamom úseku cesty vošiel na železničné priecestie bez závor v čase, keď svietilo červené výstražné svetlo „STOJ“. Práve vtedy prechádzala po železničnej trati vlaková súprava pozostávajúca z dvoch vozňov.


Galéria: 5 fotiek

Spôsobená škoda je najmenej 200-tisíc EUR

„Došlo k zrážke vozidla s vlakom, v dôsledku ktorej sa vykoľajila vlaková súprava z koľajiska. K zraneniu osôb pri nehode nedošlo. U 54-ročného rušňovodiča bola vykonaná vykoná dychová skúška s výsledkom 0,34 mg/l alkoholu v dychu. U vodiča poľského auta bola dychová skúška negatívna. Hmotná škoda je odhadnutá na najmenej 200 000 eur,“ spresnila Balogová.

Okolnosti dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania polície, ktorá bude viesť konanie aj voči rušňovodičovi. Ten viedol vlak pod vplyvom alkoholu a preto bude v pondelok prepustený zo zamestnania. Dnes to potvrdila železničná spoločnosť Slovensko.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina