VIDEO: V Čadci roztláčali nabúraný vlak po zrážke s poľským kamiónom, rušňovodič nafúkal 0,7 promile


Foto: VIDEO: V Čadci roztláčali nabúraný vlak po zrážke s poľským kamiónom, rušňovodič nafúkal 0,7 promile

V piatok 15. marca došlo pred 22:00 hod. v meste Čadca k zrážke osobného vlaku a nákladného auta. Osobný vlak narazil do vozidla Renault na priecestí. Nehoda sa našťastie zaobišla bez zranení, rušňovodič nafúkal 0,71 promile.

„Poľský vodič kamiónu nerešpektoval svetelnú signalizáciu a vošiel vlaku do cesty. Nehodu v Čadci tak nespôsobil rušňovodič ZSSK. Smutnou pravdou ale je, že nášmu rušňovodičovi bolo naozaj namerané 0,34 g alkoholu na liter krvi. Následnou dychovou skúškou bol alkohol v krvi potvrdený (0,22 g/l). Do práce tak už prišiel pod vplyvom alkoholu,“ uvádza v stanovisku ZSSK.

Rušňovodič príde v pondelok o prácu, ZSSK s ním rozviaže pracovný pomer pre mimoriadne závažné porušenie pracovnej disciplíny. V súvislosti s touto situáciou bude až do odvolania trvať na pracoviskách zvýšený počet námatkových kontrol na požívanie alkoholu.


„Za posledných desať rokov ZSSK nehodu svojho HKV, ktorej účastníkom by bol rušňovodič pod vplyvom alkoholu (bez ohľadu na to, kto bol na vine), nezaznamenala,“ uzatvárajú ZSSK.

Počas odstraňovania následkov nehody museli pracovníci odtlačiť časť súpravy, aby mohli vykoľajený vlak vrátiť späť na trať.

Video z priebehu dopravnej nehody v Čadci


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Polícia