Obyvatelia Oravy pošlú premiérovi a ministrovi dopravy pohľadnice ako protest proti zdržaniu R3


Foto: Obyvatelia Oravy pošlú premiérovi a ministrovi dopravy pohľadnice ako protest proti zdržaniu R3
Galéria: 6 fotiek
Foto: Igor Janckulík

Počas najbližších dvoch mesiacov budú obyvatelia niektorých obcí a miest na Orave vypĺňať a vkladať do pripravených škatúl pohľadnice, ktoré budú pozdravom pre premiéra Petra Pellegriniho a ministra dopravy a výstavby Árpáda Érseka. S iniciatívou prišiel poslanec NR SR a Žilinského samosprávneho kraja Igor Janckulík. 

Pohľadnice sú protestom proti neustálemu odkladaniu a predlžovaniu termínu výstavby rýchlostnej diaľnice R3. Výstavba úseku rýchlostnej cesty R3 Tvrdošín – Nižná nad Oravou by mala byť podľa vyhláseného verejného obstarávania realizovaná v predpokladanej hodnote 74 979 572,31 eur bez DPH.

„Kto nechce iba veriť a čakať na dokončenie R3, nech sa aktívne zapojí do protestu. Nie blokádou ciest, ale tým, že ukážu ministrovi dopravy a premiérovi svoju nespokojnosť s naťahovaním a obštrukciami. Za R3 bojujem počas celého svojho poslaneckého mandátu a podarilo sa doviesť úsek Tvrdošín –Nižná až do verejného obstarávania na výber zhotoviteľa diela. Musíme však pokračovať ďalej, musí sa zapojiť aj verejnosť. Ak ich ani toto nepreberie z letargie, tak máme pripravené aj ďalšie akcie,“ uviedol Janckulík.


Pohľadnice sa budú nachádzať na obecných a mestských úradoch, kde ich môžu občania aj podpísané vložiť do predom určených škatúľ. Následne po približne dvojmesačnej lehote budú vyzbierané pohľadnice odovzdané na úrade vlády a ministerstve dopravy za účasti zapojených starostov a primátorov. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu