VIDEO: Mladíci v herniach v Žiline rozmieňali falošné 50-eurové bankovky, skončili v rukách polície


Foto: VIDEO: Mladíci v herniach v Žiline rozmieňali falošné 50-eurové bankovky, skončili v rukách polície Foto: Polícia Slovenskej republiky

Polícia Slovenskej republiky pred niekoľkými dňami informovala o zadržaní dvoch mužov vo veku 25 a 22 rokov, ktorí na sklonku minulého roka distribuovali do obehu falošné bankovky. Mladí muži z okresov Martin a Žilina si falošné päťdesiateurové bankovky zamieňali za nižšie u obsluhy v rôznych herniach.

„Dvojica mala od decembra 2018 dávať do obehu bankovky nominálnej hodnoty 50 eur, pričom vedeli, že bankovky sú falošné. Bankovky mali predkladať ako pravé v herniach v meste Žilina tak, že si ich zamieňali za bankovky menšej nominálnej hodnoty. Celkom bolo zaistených 8 kusov bankoviek. Podľa posudku Národnej banky Slovenska ide o falzifikáty stupňa kvality „4” – čo sú menej podarené falzifikáty, ktoré môžu byť za určitých podmienok zameniteľné za pravú bankovku,“ informovala polícia na sociálnej sieti Facebook.

Staršieho Daniela navrhol vyšetrovateľ vziať do väzby, mladší Matúš je stíhaný na slobode. „Dvojica mladíkov čelí obvineniu zo zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov spáchaného formou spolupáchateľstva,“ doplnila polícia. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu