Na premiérovom večere veršovanej improvizácie Slam Poetry SKeCZ zvíťazil Michal Krakovský


Foto: Na premiérovom večere veršovanej improvizácie Slam Poetry SKeCZ zvíťazil Michal Krakovský

„Chtěla bych vám hezky česky, v tej ľúbivej slovenčine, poděkovat za ty pecky….......a že to tu takto žije,“ vraví jedna z performeriek premiérového súťažného večera   veršovanej improvizácie Slam Poetry SKeCZ, ktorý sa konal dňa 9.3.2019 v Café Kupé Žilina.

Zaplnené hľadisko ocenilo špecifický štýl básnického prednesu ôsmich súťažiacich zo Slovenska a Českej republiky. Porotcovia z radov divákov hodnotili výkony súťažiacich v dvojkolovej prezentácii. Víťazom sa stal Michal Krakovský, na druhom mieste sa umiestnil Vít Pískala z Českej republiky a tretie miesto si rozdelili Michal Komžík a Miriam Trembáčová.

Zdroj: Krajské kultúrne stredisko v Žiline

„Páčila sa mi rozmanitosť jednotlivých vystúpení, každý súťažiaci priniesol niečo originálne a veľakrát veľmi zábavné. Teším sa na ďalšie pokračovania,“ takto zhodnotila premiérový súťažný večer jedna z mladých diváčok.

Hlavným organizátorom podujatia bolo Krajské kultúrne stredisko v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja v spolupráci s Divadelným klubom mladé Makovice pri KrKS v Žiline a Café Kupé Žilina. Súťaž finančne podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia a Žilinský samosprávny kraj. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu