Po Bytčici sa pohybuje neznámy muž, ktorý údajne stratil doklady a pýta si peniaze na benzín


Foto: Po Bytčici sa pohybuje neznámy muž, ktorý údajne stratil doklady a pýta si peniaze na benzín Foto: ilustračné

Po Žiline sa neustále pohybujú rôzni podvodníci, ktorí skúšajú od ľudí získať peniaze všemožnými trikmi. Najčastejšie ide o vymyslený príbeh, že dotyčná osoba stratila všetky peniaze a doklady, prípadne jej boli ukradnuté, a na cestu domov potrebuje zopár eur. Ďalším prípadom sú podvodné zbierky pre osoby so zdravotným postihnutím.

Najnovšie sa však podvodníci nepohybujú len po centre mesta, kde oslovia veľký počet ľudí za krátky čas, ale skúšajú aj okolité mestské časti či obce. Zvonia obyvateľom domov či bytov a pýtajú peniaze. Posledný prípad je z mestskej časti Bytčica, kde sa mal prvýkrát objaviť neznámy muž pred týždňom a jeho ďalší pohyb hlásili aj včera 11. marca.

„Po Bytčici chodí pán tak niečo po tridsiatke, tvrdí že stratil doklady, a pýta si peniaze na benzín, aby mohol ísť za ženou do Zvolena, hovorí že sa volá Pavlík. Prosím nepúšťajte ho domov a nedávajte mu peniaze,“ uviedla v pondelok obyvateľka mestskej časti na sociálnej sieti.

V reakcií na jej upozornenie sa hneď zapojila ďalšia žena, ktorá potvrdila pohyb muža s podobným opisom. „Minulý týždeň chodil tiež taký mladý okolo 30 rokov, modrá bunda, ruksak na chrbte a strašne kričal a zvonil každému, kto má zvonček na bránke. Ale nik mu neotváral, tak ani nevieme čo chodil,“ napísala.

Ak sa u vás doma objaví neznáma osoba, ktorá sa pokúša dostať na váš pozemok pod nejakou zámienkou, buďte obozretní, nevpúšťajte ju a prípadne kontaktuje mestskú alebo štátnu políciu na číslach 158 a 159.


Aktualizácia

Podľa ďalších informácií, ktoré nám zaslali čitatelia po zverejnení článku, sa mal tento muž pohybovať ešte pred mesiacom po sídliskách Hliny, Hájik a taktiež v mestskej časti Bôrik. Žiaľ, viacerí ľudia naleteli a dali mu peniaze.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu