Polícia upozorňuje na výskyt falošných lístkov na MS v hokeji, začala trestné stíhanie pre podvod


Foto: Polícia upozorňuje na výskyt falošných lístkov na MS v hokeji, začala trestné stíhanie pre podvod Foto: Polícia

Polícia dnes 6. marca informovala na sociálnej sieti o prebiehajúcej akcii protizločineckej jednotky NAKA, ktorá zadržala mužov podozrivých z falšovania lístkov na MS v hokeji na Slovensku. V súčasnej dobe prebiehajú vo viacerých mestách policajné akcie.

„Policajti expozitúry Bratislava národnej protizločineckej jednotky NAKA PPZ v súčasnej dobe vykonávajú v rámci akcie „Macejko“ domové prehliadky a prehliadky iných priestorov v mestách Poprad a Spišská Nová Ves v rámci trestného stíhania pre zločin podvodu v súvislosti s predajom vstupeniek na hokejové majstrovstvá sveta v hokeji 2019 v Bratislave a Košiciach,“ informuje v krátkosti polícia.

V rámci prebiehajúcej akcie boli zadržané zatiaľ dve podozrivé osoby. Na sociálnej sieti sa už objavili aj prvé fotografie falošných lístkov.

Pri vizuálnom pohľade na falošné vstupenky vidieť, že nesedí koncové číslo podujatia v ľavom hornom rohu - ktoré má byť 82. Taktiež nesedí výpočet DPH z ceny lístka a samotný čiarový kód je tiež falošný, to je už ale nemožné letmým pohľadom overiť.

V prípade elektronického lístka s možnosťou vytlačenia doma faktografické údaje sedia, problémom je však čiarový kód. Je badateľné, že nie je úplne kvalitný a nie je v poriadku. Najlepšou prevenciou, ako predísť tomu, aby ste boli podvedení, je kupovať lístky len od autorizovaných predajcov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Polícia