Most na ulici sv. Cyrila a Metoda je v zlom technickom stave, mesto musí spracovať diagnostiku


Foto: Most na ulici sv. Cyrila a Metoda je v zlom technickom stave, mesto musí spracovať diagnostiku
Galéria: 3 fotky

Čitateľ zo sídliska Vlčince nás prednedávnom upozornil, že na ulici sv. Cyrila a Metoda je značne poškodená vozovka a to priamo na moste. Ide o most na jednosmernej ceste pri veterinárnej klinike v smere na Košickú, ktorý je všeobecne v nepriaznivom technickom stave.

Okrem poškodení vozovky sú značne rozpadnuté aj obrubníky a chodníky po okrajoch. V okolí dilatácie sa nachádzajú zatiaľ praskliny v asfaltovom kryte. Vedene mesta už problém eviduje a postupne pracuje na riešení.

„Vieme o zlom technickom stave mosta. V tomto prípade je však potrebná rozsiahlejšia rekonštrukcia. Najskôr budeme musieť spracovať podrobnú diagnostiku mostného objektu na základe, ktorej budeme vedieť odporučiť opravy,“ uviedla Barbora Zigová, hovorkyňa mesta.

Stav mosta na ulici Matice Slovenskej. Zdroj: Iveta Martinková

Rovnako zlý technický stav je aj v prípade ďalších mostov, nachádzajúcich sa na ulici Matice Slovenskej. Pri prechádzaní cez podchod vidieť zo spodnej časti mostov trčať železné výstuhy a opadaný betón. Problému sa už venuje aj mestská poslankyňa Iveta Martinková.

„Dlhodobo som žiadala opravy mostov v podchode na ul. Matice Slovenskej. Zatiaľ sa opravili dve bočné steny s veľkými prasklinami a tiež chátrajúce vonkajšie múriky. Riadnu opravu týchto mostov som pridala aj do žiadosti o investície za Vlčince,“ napísala na sociálnej sieti.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu