Policajný pes Oldo Šťastena ráno vypátral zlodeja, ktorý vykradol potraviny v Zborove nad Bystricou


Foto: Policajný pes Oldo Šťastena ráno vypátral zlodeja, ktorý vykradol potraviny v Zborove nad Bystricou
Galéria: 3 fotky
Foto: Polícia Slovenskej republiky

Dnes 1. marca v skorých ranných hodinách prijali policajti v Zborove nad Bystricou oznámenie o vlámaní do potravín. Operačný dôstojník ihneď vyslal na miesto hliadku, ktorá si na pomoc zobrala aj služobného psa. Vďaka štvornohému príslušníkovi policajného zboru sa podarilo zlodeja zakrátko vypátrať.

Pes je policajtom tri roky a volá sa Oldo Šťastena. A ako má v mene, šťastena mu dnes naozaj priala. Podarilo sa mu chytiť pachovú stopu, po ktorej hliadku povláčil lesom 5 kilometrov,“ uvádza polícia na sociálnej sieti.

Pes doviedol policajnú hliadku až ku kameňolomu, kde podozrivého muža policajti úspešne zadržali.

Do predajne sa mal vlámať 35-ročný muž, pričom zo skladu mal odcudziť cigarety rôznych značiek a to najmenej 649 krabičiek v hodnote viac ako 1 800 eur. Poškodením vchodových dverí a stojanov na cigarety spôsobil škodu vo výške viac ako 266 eur.

„Vyšetrovateľka obvinila 35-ročného Ivana z Kysuckého Nového Mesta zo zločinu krádeže a prečinu poškodzovania cudzej veci. Zároveň bol spracovaný návrh na vzatie obvineného do väzby,“ uviedla k prípadu žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Polícia Slovenskej republiky