Žilinská nemocnica upozorňuje, že fiktívne profily na sociálnej sieti vykonávajú prieskum v jej mene


Foto: Žilinská nemocnica upozorňuje, že fiktívne profily na sociálnej sieti vykonávajú prieskum v jej mene
Galéria: 4 fotky

Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline zverejnila dnes 28. februára upozornenie pred falošnými profilmi na sociálnej sieti Facebook. Prostredníctvom nich vykonávajú neznáme osoby prieskum a ľuďom kladú rôzne, často aj veľmi nepríjemné otázky.

V niektorých prípadoch dokonca oznamujú výhru poukážky vo vysokej hodnote. 

„Vďaka pohotovej reakcii pacientky sme sa dostali k informácii o falošných profiloch, ktorí sa vydávajú za zástupcov nemocnice či oddelenia gynekológie a pôrodníctva a od mamičiek sa snažia získať odpovede na vymyslené a nevhodné otázky,“ uvádza nemocnica.


Ide o profily pod menom Jozef Calkovic, Michal Kolcovic a Tomas Vojcik. V žiadnom prípade týmto osobám neodpovedajte a situáciu okamžite ohláste na stránke nemocnice - Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina alebo emailom na hovorca@fnspza.sk.

Žilinská nemocnica sa od prieskumu dištancuje, podobné prieskumy podľa svojich tvrdení nikdy takouto formou nerealizovala. Prieskum spokojnosti prebieha vždy anonymne formou dotazníkov, ktoré pacientky dostávajú priamo v nemocnici osobne od zdravotníckeho personálu. 

„V žiadnom prípade neposkytujte vaše údaje tretím osobám formou Facebooku, telefonicky ani inou formou. Ak ste boli aj vy takouto formou kontaktovaní, prosíme vás, ozvite sa nám do správy alebo na email hovorca@fnspza.sk, situáciu budeme riešiť právnou cestou. Ďakujeme za spoluprácu,“ uvádza sa v upozorňujúcej správe.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: FNsP Žilina