Sudca poslal Miroslava obvineného z vraždy syna a manželky do vyšetrovacej väzby, hrozí mu doživotie


Foto: Sudca poslal Miroslava obvineného z vraždy syna a manželky do vyšetrovacej väzby, hrozí mu doživotie Foto: ilustračné

Sídliskom Hájik otriasla počas uplynulého víkendu tragická udalosť. V jednom z bytov na ulici Mateja Bela došlo k vražde 47-ročnej ženy a 15-ročného chlapca. Dobodať dvoch ľudí na smrť mal 48-ročný Miroslav, otec rodiny. Muž si krátko po pokuse spáchať samovraždu následne privolal záchrannú službu.

Žena aj chlapec mali na tele viaceré zranenia spôsobené nožom, hovorí sa o piatich a siedmych bodných ranách. Rodina nepochádzala zo Žiliny, na sídlisko sa prisťahovali len nedávno. Ich finančná situácia údajne nebola práve najlepšia.

Otca rodiny po ošetrení v žilinskej nemocnici zadržali policajti, následne čakal na rozhodnutie súdu o umiestnení do vyšetrovacej väzby. Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Žilina o tom rozhodoval v stredu 27. februára vo večerných hodinách.

„Sudca pre prípravné konanie vyhovel návrhu prokurátora a rozhodol o vzatí obvineného do väzby. Dôvodom väzby je obava, že obvinený ujde alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu alebo trestu, ako aj obava z pokračovania v trestnej činnosti. Prokurátor i obvinený sa vzdali práva na podanie sťažnosti,“ potvrdila Lenka Belavá, hovorkyňa Krajského súdu v Žiline.

Obvinenému 48-ročnému Miroslavovi z okresu Senec hrozí za jeho čin trest odňatia slobody až na doživotie. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu