Neznámy obyvateľ v Bánovej opäť pokladá klince na cestu, za dva týždne spôsobil množstvo defektov


Foto: Neznámy obyvateľ v Bánovej opäť pokladá klince na cestu, za dva týždne spôsobil množstvo defektov

V mestskej časti Žilina - Bánová pretrváva problém, s ktorým si vodiči a obyvatelia nevedia poradiť už takmer viac ako rok. Doteraz stále neznámy obyvateľ ulice umiestňuje na vozovku rôzne klince a skrutky, ktoré spôsobujú prechádzajúcim autám defekty.

Situácia, ktorá začala ešte koncom roka 2017, sa po prvej medializácii na istý čas upokojila, po približne dvoch mesiacoch vyčíňal neznámy záškodník znova. V uliciach následne pribudli veľké tabule upozorňujúce na nebezpečenstvo poškodenia pneumatík. Tie však zakrátko odstránili, keďže nešlo o schválené dopravné značenie.

Ulice Osvety a Orlík bývajú cez pracovné dni vyťažené. Je to z dôvodu, že veľa vodičov z Bánovej volí túto cestu, aby nemuseli stáť na stopke a v kolóne, v nebezpečnej križovatke pri „Fackárni“. Záškodníkovi zrejme vadí, že miestnymi ulicami prechádza v niektorých časoch väčší počet áut a preto volí takéto riešenie, aby vodičov odradil.

Prechádzajúcim autám však nemá právo svojvoľne zakazovať prejazd, navyše nie spôsobom, ktorým poškodzuje pneumatiky a spôsobuje majiteľom nemalé škody.


„Posielam aktuálnu fotografiu zo včera, klince zbierajú žiaci po ceste domov. Smutné je, že sa s tým nič nedá urobiť, nikto toho človeka nechytí pri čine, je to frustrujúce, že niekto robí škodu a nič sa nedeje, mesto ani mestskí policajti to nevedia vyriešiť,“ uvádza bezradný čitateľ.

Rodičia prepravujúci svoje deti do základnej či materskej školy musia preto voliť inú cestu. V Bánovej sa nachádza aj Súkromná základná škola s materskou školou pre žiakov a deti s autizmom. Komplikácie na pôvodnej trase a jej zmena nebývajú pre autistov často príjemné.

Počet defektov, ktoré dostali vodiči na tejto ceste, už pomaly nie je možné ani spočítať. Čo je horšie, vinník je naďalej neznámy. Mnohí vodiči stále dúfajú, že sa ho podarí odhaliť a problém vyriešiť. 

Galéria: 3 fotky


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu