Na sídliskách Solinky a Vlčince zmizli niektoré zastávkové prístrešky, rekonštrukcia pokračuje


Foto: Na sídliskách Solinky a Vlčince zmizli niektoré zastávkové prístrešky, rekonštrukcia pokračuje

Obyvatelia sídlisk Solinky a Vlčince si v posledných dňoch všimli, že na niektorých zastávkach MHD zmizli prístrešky. Ich demontáž súvisí s rekonštrukciou zastávok, ktorá prebiehala v Žiline ešte koncom roka 2018.

Vlastníkom a správcom zastávok MHD je Mesto Žilina, ktoré malo so súkromnou spoločnosťou euroawk zmluvu spred roku 2006 o vybudovaní a prenájme prístreškov na viacerých zastávkach v meste.

„Nakoľko sa v priebehu roka 2019 bude pokračovať v projekte rekonštrukcie zastávok MHD na ďalších 20-tich zastávkach, pristúpilo Mesto a spoločnosť euroawk k dohode o odstránení prístreškov, aby bol zabezpečený hladký priebeh rekonštrukcie zastávok v projekte financovanom z prostriedkov EÚ z operačného programu IROP,“ uvádza na svojej stránke Dopravný podnik mesta Žiliny.


Niektoré prístrešky už boli odstránené a preto DPMŽ pristupuje k provizórnemu riešeniu umiestnenia cestovných poriadkov. Zároveň dôjde na niektorých zastávkach k dočasnému odstráneniu predajných automatov na papierové cestovné lístky. Tie budú opätovne umiestnené až po zabezpečení dočasného - taktiež provizórneho riešenia.

„Ospravedlňujeme sa cestujúcim za vzniknutý diskomfort až do doby, kedy dôjde k celkovej rekonštrukcii zastávok. Veríme, že po skončení projektu budú podmienky na zastávkach MHD vo vyššej kvalite a budú plniť svoj účel vo forme poskytovania informácií a ochrany cestujúcich pri čakaní a cestovaní žilinskou MHD,“ uvádza Dopravný podnik.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: DPMŽ