V sobotu príde do Žiliny Trnava, polícia vyzýva futbalových fanúšikov k športovému správaniu


Foto: V sobotu príde do Žiliny Trnava, polícia vyzýva futbalových fanúšikov k športovému správaniu Foto: ilustračné

V sobotu 16. februára 2019 sa uskutoční futbalový zápas medzi MŠK Žilina a FC Spartak Trnava. V súvislosti s týmto futbalovým stretnutím žilinská polícia vyzýva futbalových fanúšikov ku športovému správaniu na samotnom futbalovom štadióne, ako aj v jeho okolí a to počas konania zápasu, ako aj pri presune fanúšikov pred a po skončení futbalu. 

V záujme zamedzenia prejavov národnostnej, rasovej alebo inej neznášanlivosti alebo iných prejavov napĺňajúcich znaky trestných činov, taktiež v záujme ochrany života, zdravia, majetku a verejného poriadku a zamedzenia výtržností a diváckeho násilia bude v uliciach Žiliny a v blízkosti futbalového štadióna zvýšený výkon služby policajtov poriadkovej a dopravnej polície. 

 

Pri poslednom stretnutí týchto futbalových kluboch, ktorý sa konal v minulom roku v máji na štadióne MŠK Žilina, došlo k viacerým protiprávnym konaniam, pričom na štadióne musela zasahovať polícia.


V súvislosti s predmetným zápasom riešila polícia v Žiline viacero skutkov v priestupkovom konaní voči osobám, ktoré sa dopustili protiprávneho konania pred, počas alebo po skončení futbalového stretnutia. Voči 13 osobám bolo vedené trestné konanie, ktorému sa nevyhli ani samotní usporiadatelia. V niektorých prípadoch bolo vyšetrovanie ukončené a osoby už boli aj právoplatne odsúdené. 

Odsúdeným býva zvyčajne uložený popri iných trestoch aj trest zákazu účasti na verejných športových podujatiach. Takéto osoby sa už teda na futbal nedostanú a ak by sa im to podarilo, riskujú ďalšie trestné stíhanie pre trestný čin marenia výkonu úradného rozhodnutia. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina