Od zajtra začne v Žiline doručovanie oznámení o čase a mieste konania prezidentských volieb


Foto: Od zajtra začne v Žiline doručovanie oznámení o čase a mieste konania prezidentských volieb Foto: ilustračné

Už 16. marca 2019 nás čaká prvé kolo volieb prezidenta Slovenskej republiky, prípadné druhé kolo by nastalo 30. marca 2019, a to vtedy, ak sa nepodarí v tom prvom zvoliť kandidáta nadpolovičnou väčšinou. V meste Žilina sa od zajtra (12. 2. 2019) začína s doručovaním oznámení o čase a mieste konania volieb prezidenta Slovenskej republiky. Roznášanie potrvá do 19. 2. 2019. 

V oznámení bude uvedený čas konania volieb, volebný okrsok, volebná miestnosť, stručný spôsob úpravy hlasovacieho lístka a povinnosť voliča preukázať sa pred hlasovaním preukazom totožnosti. Oznámenie sa opäť doručuje systémom jednej zásielky do domácnosti, čiže nie každému voličovi zvlášť. Ak teda v domácnosti žijú štyria voliči, do schránky príde jedno oznámenie, nie štyri, ako to bývalo v minulosti. Na oznámení nebude uvedené meno a priezvisko voliča, ale len adresa jeho trvalého pobytu.

Voliči nájdu všetky potrebné informácie o pripravovaných voľbách aj na webovej stránke mesta Žilina www.zilina.sk a zároveň v časti eGOV/Voľby si môžu preveriť číslo volebného okrsku, v ktorom môžu voliť, názov volebného okrsku, adresu volebného okrsku, taktiež majú k dispozícii zoznam volebných okrskov, v ktorom je možné vyhľadávať zaradenie konkrétnej ulice do volebného okrsku. 

V prípade, že si chce volič overiť, kde bude môcť voliť, prípadne získať iné informácie k voľbám, môže tak urobiť:
·      osobne v Klientskom centre na Mestskom úrade v Žiline, Námestie obetí komunizmu 1 (pracovisko osvedčovania a IOM - tel. č. 041/7063506)
·      elektronicky na email erika.ostrochovska@zilina.sk

Požiadavky na prenosnú volebnú schránku sa môžu nahlasovať:
·      na tel. č. 041/7063402,
·      elektronicky na email zuzana.vnukova2@zilina.sk


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu