Internetom koluje ďalšia nepravdivá správa, polícia vyvracia fámy o palivovom dreve zdarma pre Rómov


Foto: Internetom koluje ďalšia nepravdivá správa, polícia vyvracia fámy o palivovom dreve zdarma pre Rómov Foto: ilustračné / pixabay.com

V posledných dňoch začala internetom kolovať správa, že Rómovia majú dostávať do štátu palivové drevo zadarmo. Informácia sa rozšírila veľmi rýchlym tempom a objavila sa nielen na sociálnej sieti ale aj na rôznych menej známych webových portáloch. Polícia však túto správu včera spochybnila, ide o ďalší hoax.

„Tejto téme sa už venovali aj médiá, ktoré poukázali na nezmyslený hoax, šíriaci sa na webových stránkach Magazin1.sk a Prehladsprav.sk. Podľa nich Rómovia budú od štátu dostávať drevo zadarmo. Nie je to pravda. Ide o prekrútené informácie projektu, ktorého cieľom je práve minimalizovať krádeže dreva a zamestnanie Rómov na aktivačné práce,“ uvádza polícia na svojej stránke Hoaxy a podvody - Polícia SR.

Vo vyjadrení sa tiež uvádza, že podľa splnomocnenca pre rómske komunity Ábela Ravasza, podnik Vojenské lesy a majetky poskytne obciam v okrese Stará Ľubovňa drevený odpad a lis na jeho spracovanie.


Lis budú obsluhovať prevažne Rómovia v rámci aktivačných prác. Vyrobené brikety budú patriť obci, ktorá ich bude môcť za výhodnú cenu predávať miestnym obyvateľom. Zadarmo ich nedostane nikto, pracujúci Rómovia dostanú za svoju prácu časť dreva.

 

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Polícia