Areál Železničnej polikliniky v centre Žiliny je na predaj, vyvolávacia cena začína na 760-tisíc eur


Foto: Areál Železničnej polikliniky v centre Žiliny je na predaj, vyvolávacia cena začína na 760-tisíc eur
Galéria: 8 fotiek
Foto: Železnice Slovenskej republiky

Budova železničnej polikliniky na ulici Jána Milca v Žiline ponúkli Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) na predaj formou ponukového konania. Objekt z roku 1961 sa nachádza v blízkosti autobusovej a železničnej stanice, ponúkaný je s príslušenstvom a pozemkami. 

„Budova je z roku 1961, v roku 1996 prebehla rekonštrukcia v rámci ktorej bola realizovaná nadstavba budovy v časti jej povalových priestoroch. Stavba je trojpodlažná (s podpivničením) murovaná – tehlová s valbovou strechou z asfaltového šindľa. Objekt je napojený na verejné rozvody vody, kanalizácie, plynu a elektriky, kúrenie je ústredné - teplovodom,“ informuje ŽSR na stránke ponuky.


Dôvodom odpredaja je podľa hovorcu ŽSR racionalizácia spravovaného majetku, ktorý je potrebný pre prevádzku železničnej infraštruktúry:

„Zámerom je kapitalizácia ostatného majetku, ktorý s touto činnosťou nesúvisí. Nakoľko zabezpečovanie zdravotnej starostlivosti nie je hlavným predmetom činnosti ŽSR, uvedený súbor nehnuteľností bol klasifikovaný ako majetok určený na odpredaj,“ dodal Michal Lukáč zo ŽSR.


Galéria: 8 fotiek

Obhliadky objektu prebehnú v dňoch 14. a 28. februára 2019, v prípade záujmu je potrebné nahlásiť sa minimálne 3 dni vopred. Pri predkladaní ponuky musí záujemca uhradiť jednorázový nenávratný poplatok vo výške tisíc eur na účet ŽSR. Napriek tomu, že súčasné nájomné zmluvy platia do 1. februára 2025, vďaka klauzule v zmluve ŽSR ukončí nájomné vzťahy a objekty prevedie bez zmlúv. Tie budú môcť nájomcovia uzavrieť s novým vlastníkom.

„V nájomnej zmluve je jedným z dôvodov predčasného ukončenia zmluvy uvedený prípad prevodu vlastníctva na inú osobu. Nájomný vzťah zanikne ku dňu účinnosti zmluvy o prevode vlastníctva majetku štátu,“ spresnil Kováč. Ponúknutú cenu schváli vedenie ŽSR a následne Ministerstvo dopravy a výstavby SR. Termín na predkladanie ponúk končí 22. marca 2019 o 14:00 hod. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu