V Dolnom Kubíne odcudzil vozidlo a potom s ním nabúral, teraz mu hrozia 3 roky väzenia


Foto: V Dolnom Kubíne odcudzil vozidlo a potom s ním nabúral, teraz mu hrozia 3 roky väzenia

Polícia v Dolnom Kubíne prijala v sobotu 6. decembra ráno krátko po šiestej hodine oznámenie o odcudzenom osobnom motorovom vozidle Volkswagen Golf, ktoré bolo zaparkované v Dolnom Kubíne.

Polícia začala okamžite po nahlásení udalosti pátrať po odcudzenom motorovom vozidle v predbežnej hodnote 5.000.-€. V ten istý deň bolo pred ôsmou hodinou ráno prijaté oznámenie o dopravnej nehode v obci Oravský Podzámok, okres Dolný Kubín.

Po nehode zostalo vozidlo Volkswagen Golf zakliesnené v stromoch. Preverením na mieste dopravnej nehody bolo zistené, že ide o nahlásené odcudzené motorové vozidlo. V ňom sa už nenachádzala žiadna osoba, a to ani v blízkom okolí. Na základe poznatkov od občanov bol zistený popis osoby, ktorá odchádzala z miesta dopravnej nehody. Ihneď bolo vyhlásené po nej pátranie, do ktorého sa zapojili všetky dostupné policajné hliadky. O deviatej hodine dopoludnia bola osoba vypátraná na základe operatívnych informácií pri rýchlostnej ceste R3 v katastri obce Oravský Podzámok policajnou hliadkou z Obvodného oddelenia Policajného zboru Tvrdošín.

Osoba sa policajtom pri kontrole preukázala dokladmi majiteľa vozidla Volkswagen Golf, ktoré bolo odcudzené. Ďalším preverovaním bolo zistené, že ide o 44 ročného muža z Ružomberka, ktorého policajti predviedli na policajný útvar za účelom vykonania potrebných procesných úkonov.

Muž sa podrobil dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Následne poverený príslušník Policajného zboru obvinil 44 ročného Petra z prečinu krádeže a spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby.

Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Zdroj: KR PZ Žilina


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu