Polícia zastavila v Kotešovej 34-ročného vodiča, ktorý prevážal takmer pol kila marihuany


Foto: Polícia zastavila v Kotešovej 34-ročného vodiča, ktorý prevážal takmer pol kila marihuany
Galéria: 7 fotiek
Foto: KR PZ Žilina

V piatok 1. februára spozorovali policajti v obci Kotešová (okres Bytča) vozidlo značky Dacia Logan, ktorého vodič mal prekročiť najvyššiu povolenú rýchlosť. Policajná hliadka ho preto zastavila a vykonala u neho bežnú kontrolu. Pri kontrole bolo objavených takmer pol kila sušenej rastliny.

„Pri kontrole policajti zacítili z vozidla prítomnosť neznámej látky. Následne bola vo vozidle nájdená a zaistená zelená sušina o hmotnosti 402,5 gramu, pod ručnou brzdou sa nachádzala sklenená fajka, pri prevodovke na riadiacej páke sa nachádzala jedna suchá šiška zelenej rastliny o hmotnosti 0,608 gramov,“ spresnila Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina.

Zaistená sušina bola zaslaná na predbežnú kriminalistickú expertízu, ktorá potvrdila prítomnosť tetrahydrokanabinolu (THC). Zo zaisteného množstva by bolo podľa polície možné pripraviť minimálne 2004 bežných jednotlivých dávok drogy.

„Vyšetrovateľka OR PZ v Žiline obvinila 34-ročného muža z Martina zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi,“ dodala Balogová.

Obvinený mal drogu zakúpiť od neznámej osoby v Českej republike. Nie je vylúčené, že muž bude stíhaný väzobne, vyšetrovateľka spracovala podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Rozhodovať tak bude sudca pre prípravné konanie.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina