Univerzitná nemocnica v Martine spoplatňuje parkovanie, zadarmo budú už len prvé 4 hodiny


Foto: Univerzitná nemocnica v Martine spoplatňuje parkovanie, zadarmo budú už len prvé 4 hodiny Foto: ilustračné

Univerzitná nemocnica v meste Martin prešla od dnes 1. februára na nový systém parkovania. Ešte včera bolo možné zaparkovať bezplatne počas celého dňa, po novom to budú už len 4 hodiny. Cena parkovného po presiahnutí bezplatného času nie je vysoká, no mala by odradiť tých, ktorí areál nemocnice využívajú len ako bezplatné parkovisko.

Hlavným dôvodom spoplatnenia boli práve vodiči, ktorí svoje autá len odstavili a odišli do mesta. Pacienti navštevujúci nemocnicu následne nemali dostatok plôch na to, aby včas a bezpečne zaparkovali a mohli odísť k lekárovi.

„Dôvodom zmeny, ku ktorej pristúpil manažment Univerzitnej nemocnice Martin, je skutočnosť, že časovo neobmedzené bezplatné parkovanie veľmi často využívali ľudia, ktorí nesmerovali do nemocnice, ale do blízkeho centra mesta. Svojimi odstavenými autami blokovali parkovacie miesta pacientom a návštevníkom nemocnice, ktorí tu potom nemohli zaparkovať,“ spresnila Katarína Kapustová, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Martine.


Bezplatné parkovanie v nemocnici zostáva aj naďalej, avšak, už len počas prvých štyroch hodín. Potom sa za každú začatú polhodinu účtuje poplatok 60 centov. Maximálna výška parkovného na celý deň by tak nemala presiahnuť sumu 8 eur. Držitelia preukazov ZŤP a ZŤPS majú nárok na zľavu vo výške 50%.

Podobný problém nastáva aj vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline, kde už v skorých ranných hodinách býva parkovisko zaplnené autami. Aj tu mnohí využívajú areál len na bezplatné odstavenie svojho auta a následne prejdú pešo do centra mesta.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu