Mestskí policajti natrafili na ďalšieho vodiča, ktorý parkoval s falošným preukazom ZŤP


Foto: Mestskí policajti natrafili na ďalšieho vodiča, ktorý parkoval s falošným preukazom ZŤP Foto: ilustračné

Hliadka mestskej polície zistila počas obchôdzky v Sade SNP dopravný priestupok, ktorým bolo zaparkované vozidlo na spoplatnenom parkovacom mieste bez parkovacieho lístka. Počas evidovania priestupku pristúpil k vozidlu vodič, ktorý policajtom uviedol, že je držiteľom parkovacieho preukazu pre zdravotne ťažko postihnuté osoby.

„Po poučení o priestupku bol požiadaný o predloženie parkovacieho preukazu ZŤP, ktorý spolu s OP predložil k nahliadnutiu, jednalo sa o Marián B., bytom Rudina. Hliadkou MP zistené, že preukaz ZŤP je kópiou / falzifikátom originálneho preukazu ZŤP, na meno Jarmila B.,“ uvádza mestská polícia vo svojej správe.

Nakoľko mali policajti podozrenie, že sa môže jednať o trestný čin falšovania úradnej listiny, bola na miesto privolaná hliadka OO PZ Žilina - Východ. Štátni policajti si menovaného po prevzatí predviedli na vlastné oddelenie, kde vykonali potrebné úkony.

V meste Žilina je doteraz známy jeden prípad, kedy súd v podobnej veci rozhodol v neprospech vodiča a uložil mu trest. Používanie falzifikátov parkovacích preukazov pre ZŤP je v meste rozšírené, zneužívajú sa na bezplatné dlhodobé parkovanie a to nielen v rámci centra.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina