Na Žilinskej univerzite v Žiline dnes začali tradične Dni otvorených dverí jednotlivých fakúlt


Foto: Na Žilinskej univerzite v Žiline dnes začali tradične Dni otvorených dverí jednotlivých fakúlt Foto: Žilinská univerzita v Žiline

Maturanti, učitelia, rodičia, technologickí fanúšikovia sa opäť môžu tešiť na jarnú sériu dní otvorených dverí jedinečnej univerzity na Slovensku - Žilinskej univerzity v Žiline. Jej moderné tvorivé prostredie, špičkové laboratóriá a atraktívne študijné programy prilákajú každoročne tisícky návštevníkov. 

Sériu dní otvorených dverí na UNIZA otvorí Strojnícka fakulta. Dňa 29.1.2019 o 10 hod. začne prezentácia o fakulte, ktorú bude moderovať známy športový komentátor Ján Žgravčák. Návštevníci sa dozvedia viac o študijných programoch a podmienkach prijatia. Nebude chýbať ani súťaž o vecné ceny a občerstvenie z najväčšej Menzy na Slovensku. Strojnícka fakulta ponúka tiež možnosť nazrieť do laboratórií a učební a návštevníci uvidia aj zaujímavé fakultné projekty, na ktorých spolupracovali aj súčasní študenti.

Fakulta elektrotechniky a informačných technológií dňa 5.2.2019 od 10 hod. ukáže to najlepšie. Záujemcov bude informovať o možnostiach štúdia, podmienkach prijímacieho konania a uplatnení absolventov v odbornej praxi formou zaujímavej prezentácie a interaktívnych exponátov. V prípade záujmu sú k dispozícii na nahliadnutie aj laboratóriá a učebne.

O deň neskôr 6.2.2019 sa návštevníci môžu od 9 hod. tešiť na moderné učebne, laboratóriá či informácie o štúdiu na Stavebnej fakulte. O 10 a 13 hod. začnú prezentácie vzdelávacích a výskumných aktivít jej katedier a ústavov a po celý čas sa návštevníkom budú venovať učitelia, výskumní pracovníci, študenti a aj absolventi.

Fakulta humanitných vied pozýva zažiť neopakovateľnú atmosféru svojho dňa otvorených dverí v termíne 8.2.2019 od 10 hod. Zástupcovia fakulty ochotne poskytnú všetky potrebné informácie o štúdiu a prijímacích konaniach. Súťažiť sa bude aj o atraktívne ceny. 


Deň otvorených dverí Fakulty bezpečnostného inžinierstva sa uskutoční dňa 13.2.2019 v priestoroch fakulty v centre mesta. Už tradične sa návštevníci môžu tešiť aj na pôsobivý sprievodný program, ktorý bude pozostávať zo simulovaného zásahu hasičov, zdravotníkov a policajtov pri nehode, prehliadky hasičskej techniky či simulácie krízových javov. Maturanti sa tiež dozvedia všetko potrebujú vedieť o štúdiu na fakulte.

Fakulta riadenia a informatiky dňa 14.2.2019 od 10 hod. pozýva na bližšie zoznámenie sa s fakultou a možnosťami štúdia. Okrem informácií o prijímacom konaní si fakulta pre záujemcov pripravila aj ukážky moderných laboratórií a predstavenie viacerých zaujímavých IT trendov v ENJOY LAB-e. Pre tých, ktorí sa v tento deň nemôžu dostaviť na fakultu, je k dispozícii aj ONLINE deň otvorených dverí a to dňa 13.3.2019 v čase od 16 – 21 hod.

Deň 15.2.2019 bude patriť Fakulte prevádzky a ekonomiky dopravy a spojov. Od 10 hod. bude informovať všetkých návštevníkov o svojich jedinečných študijných programoch, katedrách a ponúkne prehliadku priestorov fakulty a laboratórií, ktorými ich prevedú pedagógovia a súčasní študenti.   

Sériu dní otvorených dverí na UNIZA uzatvorí dňa 3.4.2018 Výskumný ústav vysokohorskej biológie, ktorý vo svojom sídle v pôsobivej Tatranskej Javorine privíta uchádzačov o štúdium bakalárskeho študijného programu stráž prírody a magisterského študijného programu alpínska a vysokohorská ekológia. Záujemcovia získajú všetky potrebné informácie nielen o štúdiu, ale aj o ochrane vysokohorských ekosystémov. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Žilinská univerzita v Žiline