Nový asfaltový koberec na konci Ľavobrežnej sa už rozpadáva, dokončený bol pred piatimi mesiacmi


Foto: Nový asfaltový koberec na konci Ľavobrežnej sa už rozpadáva, dokončený bol pred piatimi mesiacmi

Čitatelia nás upozornili na poškodenú časť vozovky, ktorá sa nachádza v zložitej križovatke ciest I/11 a I/60. Táto križovatka je jednou z najfrekventovanejších v Žiline, nakoľko cez ňu denne prechádzajú tisíce vozidiel zo smerov Bratislava, Košice a Čadca.

Správca tejto cesty sa v auguste minulého roka rozhodol, že vykoná jej rekonštrukciu, ktorá už bola viac ako nevyhnutná. Niektoré časti križovatky boli natoľko rozpadnuté, že vodiči cez ne prechádzali výrazne zníženou rýchlosťou, aby si nepoškodili svoje auto. 

Na zlý stav tejto cesty sme za posledné roky upozorňovali viackrát, rovnako ako sme sa opakovane dožadovali stanoviska správcu cesty. Pred necelým polrokom sa konečne podarilo časť rozpadnutých frekventovaných úsekov v Žiline opraviť.


Zrekonštruovaná bola aj vozovka na Ľavobrežnej ulici v smere na Bratislavu, jej druhá časť v smere na Košice by mala prejsť rekonštrukciou až po skončení zimy.

Od položenia nového asfaltového koberca na spomínanej zložitej križovatke ciest I/60 a I/11 prešlo približne 5 mesiacov. Po prvých mrazoch a zimnej údržbe sa však na ceste objavila prvá prepadlina. Niektorí vodiči sa začínajú obávať, že sa poškodená časť môže pri prejazdoch ťažkých nákladných áut zväčšovať.

Obrátili sme sa preto s otázkami na správcu cesty, ktorým je spoločnosť Slovenská správa ciest (SSC) a článok budeme po prípadom získaní vyjadrení aktualizovať.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu