Jakub si v obchodnom centre na Vlčincoch prisvojil taštičku s hotovosťou 2000 eur, skončil vo väzbe


Foto: Jakub si v obchodnom centre na Vlčincoch prisvojil taštičku s hotovosťou 2000 eur, skončil vo väzbe

V nedeľu 20. januára sa odohral na sídlisku Vlčince incident, po ktorom skončil 23-ročný mladík vo väzbe. Zadržaniu muža predchádzala naháňačka, pri ktorej pomáhala aj hliadka mestskej polície. 

Mladík je momentálne v podmienke, ktorú dostal za krádež ešte v roku 2018. Raz už však bol odsúdený za prechovávanie marihuany a momentálne ho čaká ďalší súd za drogovú trestnú činnosť.

23-ročný Jakub si v nedeľu spôsobil ďalšie problémy, keď si prisvojil príručnú taštičku, v ktorej bola peňaženka s dokladmi a hotovosťou 2000 eur. Taštičku si mal zabudnúť na lavičke v obchodnom centre na Vlčincoch 43-ročný muž. Obvinený Jakub ju mal zobrať a utekať s ňou preč. Všimol si ho však náhodný okoloidúci, ktorý sa za ním rozbehol a snažil sa ho zadržať.

V čase naháňačky prechádzala okolo hliadka mestskej polície. Policajti si dvoch utekajúcich mužov všimli a tak hneď zakročili. Pomohli mladíka zadržať a následne ho odovzdali do rúk štátnej polície.

Poverený príslušník policajného zboru obvinil Jakuba z prečinu zatajenia veci. Sudca Okresného súdu Žilina pre prípravné konanie poslal 23-ročného Jakuba do väzby. Obvinený proti rozhodnutiu sťažnosť nepodal a tak je právoplatné.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu