Nebezpečné výtlky na cestách pribúdajú, Ľavobrežná má v jednom smere obmedzenú rýchlosť


Foto: Nebezpečné výtlky na cestách pribúdajú, Ľavobrežná má v jednom smere obmedzenú rýchlosť

Každoročne sa v zimných mesiacoch na cestách objavuje množstvo malých aj veľkých výtlkov. Tie sú často nebezpečné a môžu vážne poškodiť nielen osobné auto. Stačí ak vozidlo idúce vyššou rýchlosťou nabehne na hlbšiu dieru vo vozovke a vzniká problém.

V lepších prípadoch dôjde len k poškodeniu pneumatiky, no v tých horších dochádza aj k poškodeniu disku, prípadne nápravy či iných častí vozidla. Výtlk, ktorý ste si nestihli všimnúť, tak môže ľahko vytiahnuť z vašej peňaženky nemalé peniaze za opravy. A náhradu škody si môžete uplatniť jedine ak máte havarijné poistenie.

V tomto období je preto potrebné venovať pri šoférovaní zvýšenú pozornosť situácii na ceste. Niektoré nebezpečné úseky v Žilinskom kraji už boli vyznačené zvislými dopravnými značkami, stále sú však také, kde môžete natrafiť na nečakané prepadliny a jamy.


Cestári už za posledné dni stihli v rámci okresu Žilina vykonať niekoľko opráv, v čase silných mrazov však nemôžu pokračovať. Medzi najkritickejšie úseky v rámci mesta patrí podľa vodičov výjazd smerom od Košickej ulice na Terchovú a Ľavobrežnú, kde sú diery v oboch pruhoch. Rovnako je na tom aj úsek Nemocničnej ulice v smere od Košickej na Rajec a tiež cesty v oblasti Rondla. Dve nebezpečné diery sa nachádzajú aj na pripájacom pruhu z Rajeckej cesty na Nemocničnú.

Vodiči označili za nebezpečný taktiež úsek celej dĺžky Ľavobrežnej ulice, v smere od Bratislavy na Košice. Táto časť cesty, rovnako ako opačný smer, prejde už čoskoro komplexnou rekonštrukciou. Musia to však dovoliť poveternostné podmienky.

Nateraz je označená dopravnými značkami, ktoré upozorňujú na nerovnosti na vozovke a stanovujú maximálnu povolenú rýchlosť 50 km/h.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu